Jægerhuset på Næsset ved den smukke Furesø blev opført i 1896 som skovrestaurant og var da en del af Næsseslottet, hvis historie går tilbage til Frederik den 3’s tid. Frederik den 3’s dronning Sophie Amalie overtog i 1661 et betydeligt område i den smukke natur ved Furesøen. Dronningens ønske var at kunne søge tilflugt i den landlige idyl, når livet ved det enevældige hof i København blev for anstrengende.
Her opførtes et landsted ved navn Dronninggård og godset forblev i kongehusets eje helt frem til 1776, hvorefter private ejere overtog ejendommen. I 1782 påbegyntes opførelsen af en ny hovedbygning, Næsseslottet, med Fredéric de Coninck som ejer. Den hovedrige skibsreder og storkøbmand de Conincks planer var at lade bygning og have gå op i en højere enhed og parken anlagdes derfor i den romantiske engelsk-kinesiske stil. Mange af de fremmedartede træer, som de Coninck lod føre til Danmark, kan ses den dag i dag og er en væsentlig årsag til parkens unikke præg.
Efter de Conincks død i 1811 blev Dronninggård udbudt til salg og købt af en tysk storkøbmand, der dog ikke selv tog ophold på Næsseslottet. Slottet og den smukke park begyndte derfor at forfalde.
I 1895 blev området overtaget af et aktieselskab og den stærkt forfaldne hovedbygning undergik en gennemgribende istandsættelse. Herefter blev Næsseslottet indrettet som hotel og i tilknytning hertil opførtes “Jægerhuset”.